Over Mij
Raskenmerken
MIJN BAASJES
Mijn certificaten
OVER MIJ

Ik ben Daisey. Geboren op 18 februari 2016 in Doornspijk. Vanaf het eerste moment dat ik Maarten en Desiree zag besloot ik dat ik met hen mee wilde. Toen mijn broertjes en zusjes gingen slapen in hun rusthokje besloot ik stilletjes in Desiree’s bontgekleurde tas te gaan zitten. Helaas werd ik ontdekt en werd er gezegd: ‘Je bent nog te klein’. Okay dacht ik, ik moet dus nog groeien. Nou en dat deed ik hoor! De keer dat ze ons nog een keer kwamen bezoeken greep ik nog eens mijn kans. Maar ik moest toch nog eventjes geduld hebben, mijn mama had mij nog nodig. Natuurlijk deed ik wel mijn best om groter te worden. Ik at en at en at… en deed natuurlijk ook soms een tukje tussendoor. Toen ik 7 ½ week was kwamen Maarten en Desiree mij ophalen. Ik rende natuurlijk als eerste op ze af! Desiree pakte me op en knuffelde mij. Gelukt! Ik mocht mee. Ze vertelde mij onderweg dat ze me Daisey heeft genoemd omdat ze mij haar krachtbloemetje vindt en dat… dat vind ik helemaal niet erg. Ik voel me daardoor trots en wat verlegen, maar vooral voelde ik me welkom. Dat gevoel wil ik jullie ook geven bij een bezoek aan mijn website (jaja) of bij mij thuis. (gezellig)

Mijn kennel “Daisey’s Stekkie” heeft van de DHCN de officiële kennel erkenning gekregen. Daar ben ik best heel trots op. Dat wil zeggen dat de nestjes, die we af en toe hopen te mogen krijgen, volgens de strikte en strengmaar liefdevolle regels van de DHCN gaan.

RASKENMERKEN

Raskenmerken van mijn rasgenoten en mij kan ik samenvatten in een paar kernwoorden, te weten; Trouw, stabiel, onvoorwaardelijke liefde, evenwichtig, onbevangen, zachtaardig en zelfverzekerd, opmerkzaam, handelbaar en moedig. We zijn absoluut een familiehond die het liefst deel uitmaakt van de roedel die gezin heet.  We zijn een ontzettende kindervriend. En dat is dan alleen nog maar over ons karakter.

Qua uiterlijk zijn we zonder onbescheiden te zijn krachtig, goed gespierd, mooie lange vacht en lichtgestrekt. De reutjes zijn 60-68 cm hoog en de teefjes tussen de 55 en 63 cm hoog.

Ja, ook sport en bewegen vinden we heerlijk. Buiten spelen met ballen of takken is als de hemel op aarde. Rennen en zwemmen een heerlijke bezigheid. Helaas mogen we nu niet overal zwemmen. We vinden het super om te trainen en spelen met de baas of het vrouwtje. Ik doe aan behendigheid, maar we zijn ook geschikt voor andere sporten en speuren.

Ons haar behoeft weinig onderhoud. Af en toe, maar vooral niet te vaak, even doorkammen met een herderskam. Mijn staart moet wel regelmatig worden bijgepunt.

MIJN BAASJES

Het is bij ons een gezellige boel thuis. Bij ons in huis wonen:
Maarten, ook wel senior genoemd. Hij laat me altijd de laatste wandeling uit. Hij leert me naar wild te kijken en niet wild te gaan doen.

Andere Maarten, ook wel junior genoemd. Hij laat me soms uit. Maar ik ben eigenlijk degene die hem uitlaat en zorgt dat hij in beweging blijft en zijn spierballen blijft ontwikkelen. Hij mag namelijk mijn takken gooien en met mij voetballen. Knuffelen doen we samen ook heel graag.

Davey komt soms thuis. Hij woont op kamers waar ik hem graag mag opzoeken en wakker likken. Ook voor hem geldt hetzelfde. Ik zorg dat hij in conditie blijft. Dat is een zware verantwoordelijke taak. Maar ik doe dat met veel plezier.

Dan is er nog Desiree. Zij zorgt voor mijn eten. Ze gaat met mij naar de hondenschool. Ze kan nooit boos op mij worden. Ze wil veel met me knuffelen. Dat vind ik niet zo erg hoor, maar niet als ik op de sportschool ben. Daar voel ik me toch te stoer voor. (bloos)

De Golden Retrievers

Mijn (nu al best grote) pupsels

Verder wonen Morthey en Big Boy bij ons in huis. Toen alle puppie “uitvlogen”, nou ja naar hun baasjes gingen, wilde mijn vrouwtje Desiree het liefst al mijn puppies houden. Iedereen in huis besefte dat dit niet te doen was, behalve… zij. Oef…   Morthey zou al blijven, maar Big Boy en Desiree hebben een soort navelstrengverbinding zeg maar. Raar maar waar. Enfin… Morthey is een vrolijke meid met heel wat humor en een sprekend gezicht. Ze mag graag een babbeltje maken met opa Bruce. Verder beschermd ze haar huisgenoten. Ze voelt mensen heel goed aan.

Big Boy is een grote knuffelbeer, en hij doet zijn naam eer aan. Hij gooit zichzelf op de rug en met zijn potend zwaaiend geeft hij aan dat hij het heerlijk vindt om over zijn buik geknuffeld te worden en daarna samen lekker krioelen en stoeien.

Bij de puppieinfo zal ik vertellen hoe mijn puppies waren toen ze klein waren. Ze zijn allemaal prachtig uitgegroeid en ik heb ze al meerdere malen weer gezien. Dat blijft zo fijn! Oh ja, sommige baasjes hebben zelf een stukje geschreven.  Hoe leuk is dat!

MIJN CERTIFICATEN
Klik hier om mijn certificaten te bekijken

Mijn behaalde certificaten:

Puppiecursus
Vervolgcursus
Gehoorzaamheid 1
Gehoorzaamheid 2
Kennelcertificaat

Sporten:

Zwemmen
Behendigheid 1. 1 wedstrijd gedaan. Ik werd 1e
Behendigheid 2.

Pinkstershow DHCN:

De 1e show die ik liep. 4e geworden! Uitmuntend! Trots en blij!

Contact

 06-52438858

 06-52438858

  Daisey’s Stekkie

info@daiseysstekkie.nl